Berlins Jernbanestationer

Berlins Jernbanestationer – Hauptbahnhof

Af Berlins Jernbanestationer er Berlin Hauptbahnhof – Berlin hovedbanegård på dansk nok mest kendt. Der åbnet i maj 2006 kort før VM i fodbold 2006. Hovedbanegården eller Hauptbahnhof som den heder på tysk er en bygning i stål og glas og i sig selv et besøg værd. Berlin går modsat mange andre storbyer da de byggede en stor banegård, i andre storbyer er ofte flere mindre banegårde. Når en banegård er så stor kører togene selvfølgelig i flere retninger, derfor er der selvfølgelig spor i flere etager og alligevel er der 8 spor på øverste etage.

Ud over man kan komme med tog, s-bahn og (næsten) Sporvogn er der mange muligheder for shopping på banegården, der også har flere restauranter bl.a. Vapiano og selvfølgelig de store Burger kæder. Af forretningerne kan nævnes Swarowski der er kendt for Deres smukke glassmykker. Som andre store banegårde har banegården selvfølgelig eget hotel

Forretningerne på Berlin Hauptbahnhof – Berlin hovedbanegård har oftest åbent til 22.00

på hovedbanegården er der selvfølgelig mulighed for at komme i kontakt med DB, købe billetter, Welcomecard og skal bagagen opbevares kan det også lade sig gøre

Hovedbanegården er placeret centralt i Berlin, tæt på floden Spree og lige nord for ambassadekvarteret, hvor bl.a. den schweiziske ambassade ligger og tæt ved Rigsdagen og kanslerens kontor. Hovedbanegården ligger på den side af floden der lå i  Vestberlin.

udover Haupbahnhof har Berlin flere store/kendte banegårde, bl.a. Ostbahnhof, Alexanderplatz, Friderichstrasse Bahnhof og Bahnhof Zoo alle steder man også kan komme direkte til med tog og S-bahn.

Link til Berlin Hauphtbahnhof’s officielle hjemmeside

Berlins Jernbanestationer – Zoologisher Garten

Banegården ligger i nærheden af Berlin Zoologiske have og var under murens tid en af Vestberlins vigtigste banegårde. Banegården er nok mest kendt for Christiane F. filmen – meget af handligen foregår på og i miljøet omkring Bahnhof Zoo. Det er en gammel banegård og der er S-bahn og regionaltog hertil, desuden er der i forbindelse med banegården en U-bhan station (samme navn) og en busstation udenfor banegården med mange buslinjer internt i Berlin.

Berlins Jernbanestationer – Alexanderplatz

Igen en stor og gammel banegård – Banegården på Alexanderplatz har ca. 500.000 brugere hver eneste dag. Der kører S-bhan, regionaltog og i undergruden U-bahn til Alexanderplatz. Banegården (den er også med til at hæve tallet) ligger på et af de travleste strøg i Berlin hvor bl.a også TV-tårnet kan nævnes. Banegården lå i gamle dage (murens tid) i Østberlin.

Berlins Jernbanestationer – Ost Bahnhof

Ostbahnhof er en gammel banegård der ligger ved Spree i Freidrichshain, banegården har et helt indkøbscenter og er nabo til Eastside Gallery, banegården var i murens tid kendt som Berlin Haupthbahnhof (fra 1987 til 1998). Efter Berlin Haupthbahnhof åbnede i 2006 er trafikken på banegården blevet meget reduceret, meget af togtrafikken ud af Berlin (fra hovedbanegården) ledes gennem tunnelen under Tiergarten.

Berlins Jernbanestationer - Der er tog i flere etager, Berlin Hovedbanegård
Berlins Jernbanestationer - Berlin Hovedbanegård - Europas travleste
Berlins Jernbanestationer - Berlin Hovedbanegård - Smykker og glas hos Swarovsky