Facts om Berlin

  • Berlin har næsten 3,5 mio indbyggere

  • Berlin er en af Tysklands 16 delstater

  • Berlin ligger kun 400 km fra den danske grænse

  • 35% af Berlin er grønne områder

  • Berlin var fra 1961 til 1989 opdelt af en mur

Her er nogle facts om Berlin – Berlin har næsten 3.500.000 indbyggere, den er en af Tysklands 16 delstater, en såkaldt “bydelstat”. Berlin ligger i gamle DDR, kun ca. 70 kilometer fra den polske grænse.

Facts om Berlin – Berlin består af 12 bydele og Treptow-Köpenick er den suverænt største, den er på ca. 170 km2

Facts om Berlin – Berlin ligger i en tempereret klimazone med fastlandsklime, hvilket betyder at der er stor temperaturforskel på sommer og vinter. ca. 24 grader i juli og kun 3 i januar

Facts om Berlin – Berlin er en utrolig grøn by, ca 35% er dækket af parker og grønne områder. Mest kendt er Tiergarten.

Facts om Berlin – Der er utroligt meget vand ved Berlin, stårst er søen Grosser Müggelsee på godt 750 ha. Mest kendte er nok Wannsee i Potsdam. Ud over søerne går floden Spree igennem Berlin, Spree gemmer mange spændende ting og har en dramatisk historie, under krigen hvor folk flygtede fra øst til vest, var der nogen der prøvede både at svømme og sejle over Spree.

Facts om Berlin – Berlin har en unik historie – MUREN. Efter anden verdenskrig var Berlin opdelt i fire sektorer, En amerikansk, fransk, engelsk og Sovjettisk, Den Sovjettiske var Østberlin og var med Berlinermuren opdelt fra de tre andre sektorer, der var kendt som Vestberlin, muren faldt i 1989 og ca.  et år efter blev DDR og Vesttyskland genforenet til et Tyskland.

Facts om Berlin – Andet Berlin er kendt for er Brandenburger Tor – en gammel port der står midt i Berlin, alle der har besøgt Berlin har formentlig været en tur heromkring med kameraet, det er også her der ofte afholdet forskelligt i Berlin, f.eks. er Fanmile her (En fanzone med mange storskærme som benyttes i forbindelse med Tyskland spiller EM og VM i fodbold), stor borgerfest i forbindelse med 25 års jubilæum for murens fald. Der er også stort party her nytårsaften, hvor 700.000-1.000.000 møder op ved Brandenburger Tor og i Tiergarten til party.

Berlin ligger ca. 4 timers kørsel fra den danske grænse – På google maps kan man finde en kørevejledning

Det er Facts om Berlin – på de andre sider er der beskrevet hvad man kan opleve i Berlin

Trabi