Tv turm Berlin – TV-Tårnet

Tv turm Berlin, TV-tårnet er opført af DDR i 1968 og var bygget for at beskytte befolkningen i landet mod zdf i Vesttyskland, Vesttysklands store tv kanal. Tårnet blev i 1987 beskyldt af Reagan for at sollyset på tårnet skabte et kors, da han holdt tale ved Brandenburger Tor, om tårnet har lignet det i 87 har jeg aldrig hørt eller set, men at det Idas er hele Berlins mest synlige vartegn er der ingen tvivl om. Det kan ses fra stortest hele Berlin når det tårner op med sine 368 meter, hvilket gør det til Berlins absolut højeste bygning, faktisk hele Tysklands.

Man kan komme op i tv-tårnet, det foregår i ca. 207 meters højde, en etage højere oppe er der en restaurant som roterer 360 grader på en halv time. Af hensyn til brandsikkerheden er køkkenet ved jordoverfladen.

Udover gæsteplatformen og restauranten bruges tårnet Berlin også til noget TV-udsendelse og tårnet er fyldt med antenner af flere slagt.

Tv turm Berlin – TV-tårnet ofte udsmykket i forbindelse med store events i Berlin – F.eks. i 2006 var selve kuplen en stor fodbold. I forbindelse med Berliner Leuchtet er tårnet også oplyst i mange farver.

Tv turm Berlin – TV-tårnet ligger på Alexanderplatz, en af Europas aller travheste pladser, ca ½ million bruger dagligt pladsen, der har flere indkøbscentre, hoteller og restauranter. I 2014 kom der en vapiano restaurant her, der er en italiensk pizza og pasta restaurant.

Der er med Berliner WelcomeCard mulighed for at få rabat på entré, et par gange har vi også fået rabat tilbud på maden i tårnets restaurant med et Berliner Welcome Card.

TV tårnet Berlin er en meget besøgt attraktion, og der er ofte lang kø for at komme op i tårnet.

Her er link til TV Tårnet Berlin. Siden indeholder bl.a et webcam fra tårnet

Video fra TV-tårnet:

Tv turm Berlin – tv tårnet Alexanderplatz Berlin
Tv turm Berlin - TV Tårnet - Set fra det røde rådhus, Tæt på TV tårnet