Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche Berlin

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche er en ruin fra anden verdenskrig. Kirken er oprindelig fra 1895 og havde seks tårne. I dag står kun tårnruinen tilbage der er 63 meter højt. De sidste to år har man renoveret på ruinen, der har været totalt pakket ind, det er nu afsluttet. Rundt om den game kirkeruin er bygget en ny kirke (Bygget 1959-1961). Kirken er beliggende Kurfürstendam, en af Vestberlins mest berømte gader.

Udover kirken kan desuden nævnes andre ting der kan opleves i området omkring Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche:

  • Bikini Berlin (ShoppingCenter)
  • EuropaCenter (ShoppingCenter)
  • Kadewe (Shopping)
  • Bahnhof Zoo (Kendt fra Christiane F. filmen)

Bikini Berlin er et ret nyt shopping Center der ligger lige overfor kirken, shoppingcentret virker anderledes og har en del modebutikker, der er vinduer ud til Berlin Zoologiske have fra Bikini Berlin. En del af Bikini Berlin er også et hotel med en ret speciel historie. Når folk gik på toilettet på hotellet kunne man stå på gaden og se på – Det er så vidt jeg ved heldigvis rettet.
Nogle af butikkerne i shoppingcentret er bygget som gamle trækasser en meget special måde at bygge shoppingcenter på, men alligevel virker det “færdiglavet”.

Europacenter var store indkøbscenter i Vestberlin for den almindelige Berliner – EuropaCenter er også kendt for Deres Vand ur. Der ligger bl.a en stor Nike butik i Europacenter, samt en Hertha BSC shop – Hele Berlins fodboldhold.

Kadewe – Hvad Europacenter er var for almindelig Berlinere, er Kadewe absolut LUKSUS og for eliten. Priserne er også derefter… en øl der normalt koster 69 cent i en normal butik koster 99 cent i Kadewe!

Bahnhof Zoo, er en gammel nedslidt banegård, men med den specielle historie om børnene fra Bahnhof Zoo – med Christiane F. i cenrum. store dele af filmen er optaget på Bahnhof Zoo og i området omkring banegården – udenfor banegården kan man få nogle af de bedste Carrywurst i Berlin. I 2015 er der et større renoverings arbejde i gang på banegården.

Kirkeruinen og den nye kirke er en del af et kvarter der er under rivende udvikling og lige ved siden af kirken er et stort lejlighedskompleks ved at tage form med luksus lejligheder i mio. klassen

Link til hjemmesiden for Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche Berlin
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche Berlin - Fantastiske blå glasmosaikker