Olympia Stadion

Olympia Stadion, Berlin – plads til 74.600 tilskuere.

Stadionet (og den olympiske by) er oprindeligt byget til OL i Berlin 1936. I dag er stadion hjemmebane for Hertha Berlin og selvfølgelig den tyske pokalfinale hvert år i juni. (Noget man ser frem til hvert år ;-))

Stadion slog for første gang dørene op den 1. august 1936, til de olympiske lege i Berlin

i perioden fra 2000 til 2004 blev stadion renoveret og brugt til vm i 2006, bl.a. blev vm-finalen spillet her. Af de godt 74.000 tilskuerpladser er alle siddepladser.

I 2015 blev Champions League finalen spillet på dette stadion, uden tysk deltagelse, hvilket ærgede mange tyskere – Det var den 6. juni.

Udover fodboldstadion er der svømmestadion, område til ridebanespringning og bl.a. et mindre fodboldstadion. Der er også et dokumentarcenter, som omhandler Olympia stadion – selvfølgelig.

Desuden bruges Stadion også til andre formål, som. f.eks. koncerter. i sommer 2015 spiller bl.a AC-DC og Helene Fischer her – Læs mere her

En del af området er Wahlbühme der bruges til bl.a. koncerter, her har mange store tyske grupper og sangere givet koncerter

Kommer man en tur omkring stadion er der i vestenden et tårn der er mulighed for at komme op i – Her er der god udsigt over stadion og ind over Berlin. Tårnet virker højt, og den sidste tur på virker ekstremt åbent og kan ikke anbefales for folk med højdeskræk – Ellers et fint tårn der bør ses.

Ligger i Vestberlin, helt præcist bydelen Wilmersdorf,  tæt ved Olympia Stadion banegården (Tag tog S bahn S5 eller U-bahn U2). Begge stationer hedder Olympia Stadion. Stadion ligger i zone B

Tidligere har vi besøgt stadion/by og kunne frit bevæge os rundt, men i sommer var der kun guidet ture, vi blev ikke klar over om det var fordi man var ved at forberede en koncert eller det er sådan det er fremover.

Guidet ture koster:

Voksen 7,5 euro (med Berliner WelcomeCard kan 2 euro spares)

Børn (6-14 år) 4 euro

Familiebillet (2 voksne og tre børn) 16 euro

Youtube video fra Stadion:

Olympia Stadion Berlin - Indgangen
Olympia Stadion Berlin - Billede taget i vesttårnet
Olympia stadion Berlin - Svømmestadion