Berlin Hauptbahnhof – Berlin Hovedbanegård Europas største

Berlin Hauptbahnhof – Berlin hovedbanegård på dansk er åbnet i maj 2006 kort før VM i fodbold 2006. Hovedbanegården eller Hauptbahnhof som den heder på tysk er en bygning i stål og glas og i sig selv et besøg værd. Berlin går modsat mange andre storbyer da de byggede en stor banegård, i andre storbyer er ofte flere mindre banegårde. Når en banegård er så stor kører togene selvfølgelig i flere retninger, derfor er der selvfølgelig spor i flere etager og alligevel er der 8 spor på øverste etage.

Ud over man kan komme med tog, s-bahn og (næsten) Sporvogn er der mange muligheder for shopping på banegården, der også har flere restauranter bl.a. Vapiano og selvfølgelig de store Burger kæder. Af forretningerne kan nævnes Swarowski der er kendt for Deres smukke glassmykker. Som andre store banegårde har banegården selvfølgelig eget hotel

Forretningerne på Berlin Hauptbahnhof – Berlin hovedbanegård har oftest åbent til 22.00

på hovedbanegården er der selvfølgelig mulighed for at komme i kontakt med DB, købe billetter, Welcomecard og skal bagagen opbevares kan det også lade sig gøre

Hovedbanegården er placeret centralt i Berlin, tæt på floden Spree og lige nord for ambassadekvarteret, hvor bl.a. den schweiziske ambassade ligger og tæt ved Rigsdagen og kanslerens kontor. Hovedbanegården ligger på den side af floden der lå i  Vestberlin.

udover Haupbahnhof har Berlin flere store/kendte banegårde, bl.a. Ostbahnhof, Alexanderplatz, Friderichstrasse Bahnhof og Bahnhof Zoo alle steder man også kan komme direkte til med tog og S-bahn.

Videoen nedenfor giver forhåbentlig en forståelse af hvor stor banegården er og på Youtube kan der også findes video på ca. 45 min. der viser om hvordan banegården blev bygget.

Video fra hovedbanegården i Berlin:

Hovedbanegården i Berlin på Google maps:


Vis stort kort

Berlin Hauptbahnhof - Europas travleste
Berlin Hauptbahnhof - og i flere etager
Berlin Hauptbahnhof - Her er der masser af forretninger, f.eks. Swarovski