Transport

Transport i Berlin / Transport til Berlin

Her er beskrevet Berlins lufthavne (Også dem der af den ene eller anden grund ikke bruges. Her er beskrevet de forskellige offentlige transportformer i Berlin og her er beskrevet nogle af Berlins mest berømte banegårde (Jernbanestationer)

Tegel Berlin 2009

Berlins lufthavne – Transport

Her er beskrevet Berlins fire lufthavne, Tegel, Schönefeld, Tempelhof og Berlin Brandenburg International. I dag bruges de to første, Tempelhof blev nedlagt i 2008 og Berlin Brandenburg International skulle være taget i brug i 2011. planen er den skal erstatte de to første så al transport af luftvejen i fremtiden skal gå til denne lufthavn. Tempelhof er med af historiske grunde. Berlin Brandenburg International der skal “overtage” Schönefeld start og landingsbaner er sat til 25. mio årlige passagerer, noget de nuværende lufthavne er tæt på i dag – Derfor bliver det spændende om der er kapacitet nok i Berlin Brandenburg International eller man skal genoverveje at bevare Tegel.

Berlins lufthavnes officielle hjemmeside

Læs mere om Berlins lufthavne her

Transport Berlin - Tegel 2009

Berlins offentlige transportmidler – Transport

I Berlin er det let af finde rundt med de offentlige transportmidler der består af S-bahn, U-bahn, busser og i Østberlin sporvognene (Kaldes også Tram). Næsten uanset hvor man er i Berlin er der ofte et offentligt transportmiddel tæt på og har man et kort Berliner Welcomecard eller bare et transportkort er det bare køre løs. De offentlige transportmidler er billige i Berlin, f.eks koster et 7 dageskort (kun transport) i A og B zone kun ca. 225 kr. Skal man ikke til Scnönefeld eller til f.eks. Potsdam er et AB kort rigeligt. Man kan i de fleste turistforretninger købe et Berliner WelcomeCard, det er lidt dyrere end transportkort bare, men giver rabat på flere attraktioner i Berlin, f.eks. TV-tårnet. Berliner Welcomecard er typisk på 2, 3 eller 5 dage og findes i en AB og ABC udgave. Priserne varierer fra 19,50 til 39,50 euro. har man børn med mellem 6 og 14 kan op til tre komme på en forældres kort, det koster op til 2 euro.

Den første U-bahn åbnede i Berlin i 1902, det var før man tænkte på U-bahn (Undergrundsbane) i New York. Den første linjeføring gik bl.a. over Oberbahnbrücke.

Klik her for at se side med Berlins offentlige transportmidler

Transport Berlin - Alexanderplatz banegården

Berlins banegårde – Transport

Berlin har modsat flere tyske storbyer en decideret hovedbanegård der er betydelig større end de andre banegårde. Faktisk er Berlin Hauphbahnhof Europas største banegård, der ankommer/kører ca. 1100 tog i døgnet. Banegården bruges til andet end transport, der er f.eks. mange restauranter og forretninger her, noget der er på de fleste større banegårde i Berlin. På linket nedenfor er fire af banegårdene beskrevet. Det er Berlin Hauphtbahnhof, Banegården på Alexanderplatz, og Ostbahnhof.

Læs mere om Berlins banegårde

Transport Berlin - Hovedbanegården