Berlin muren rundt

Tag på en spændende tur Berlin muren rundt. – en tur på 155 km.

1. etape: Fra Potsdamer Platz til Warschauer Strasse

Ca. 7 kilometer lang, Den første etape er en del af Lysmuren i forbindelse med 25 år for Mauerfall 2014, turen går bl.a. forbi Checkpoint Charlie, Topography of Terror og St. Thomas Kirke, en af Berlins største kirker.

2. etape: Fra Warschauer Strasse til Schöneweide

Er ca. 13 kilometer lang og nok mest egnet på cykel, mest kendt her er nok Eastside Gallery, Oberbahnbrücke, Sovjet memorial i Treptow og grænseovergangen ved Sonnenallee i Neukölln.

3. etape: Fra Schöneweide til Schönefeld

En ca. 6 kilometer lang tur, her er det nok den nedlagte radar station som er mest kendt

4. etape: Fra Schönefeld til Lichtenrade

En lang tur, ca. 16 kilometer, så cyklen er nok at foretrække. Turen går langs Berlins sydgrænse og tæt på Schonefeld lufthavnen, det er her Berlin Brandenburg International (BER) snart skal åbne.

5. etape: Fra Lichtenrade til Lichterfelde Süd

Turen langs Berlins sydlige grænse fortsætter, denne etape er ca. 12 kilometer – Cyklen bedst?

6. etape: Fra Lichterfelde Süd til Griebnitzsee

6. etape er stadig den sydlige grænse af Berlin, turen er som forrige ca. 12 kilometer og mest kendt her er Cichterfelde, der var noget koncentrationslejr relateret.

7. etape: Fra Griebnitzsee til Wannsee

Denne etape er ca. 12 km. Det er stadig det sydlige Berlin man følger, Etapen ender ved en af Berlins kendteste søer Wannsee og på ruten kommer man forbi huset hvor wannsee konferencen i 1942, hvor man prøvede at ligge den endelige plan for Europas jøders skæbne.

 

8. etape: Fra Wannsee til Staaken

8. etape er hidtil længst, ca. 21 km. Turen foregår stadig i udkanten af Berlins vestgrænse,

9. etape: Fra Staaken til Hennigsdorf

Turen er ca. 20 kilometer og foregår bl.a. i udkanten af Spandau.

10. etape: From Hennigsdorf to Hohen Neuendorf

Turen er ca 10 km.

11. etape: Fra Hohen Neuendorf til Hermsdorf

Ca. 6 lm.

12. etape: Fra Hermsdorf til Wollankstrasse

Ca. 15 km.

13. etape: Fra Wollankstrasse til Nordbahnhof

Vi er tilbage i byen, turen går forbi de historiske interessante steder som, Bornholmer Strasse (Her muren først blev åbnet i 1989), til Mauerpark ved Bernauer Strasse, Bernauer Strasse og Berliner murens dokumentarcenter, videre til banegården Norbanhof. ca. 5 kilometer rute. Fra Bornholmer Strasse og resten af turen var der Lysmur i forbindelse med Mauerfall.

14. etape: Fra Nordbahnhof til Potsdamer Platz

Vi er tilbage i Berlin (Mitte), Turen går fra Nordbanhof, forbi videre forbi hovedbanegården, Rigsdagen, Brandenburger Tor, Jødemonumenten for at ende ved Potsdamer Platz, ruten er ca. 7 km. Ruten var en del af lysmuren 2014 (Mauerfall)

Alle 14 epaper på “Muren Rundt” er nærmere beskrevet på nedenstående link – også meget af det man kan opleve på en sådan tur

Muren rundt

På nedenstående link er der henvisning til hvordan det kan gøres. Turen “Muren rundt” går kort fortalt ud på at man følger Mauerweg, der er en tur på ca. 155 km. De 43 kilometer er mellem Øst og Vestberling og resten, ca 112 km er mellem Vestberlin og DDR. I følge nedenstående link er der på siden henvisninger til seværdigheder der har relation til Berliner Mauer, så det er bare på cyklen, eller kridt skoene og komme afsted! En tur Muren rundt? – Der er meget fladt i Berlin, hvilket vil gøre cykelturen let for alle

Link til mauerweg (på engelsk):

Berlinermuren

3D Youtube video fra “Muren rundt”:

Muren rundt - Berlinermuren ved Topographic of terror