Berlins pladser

Berlins pladser – Alexanderplatz

Alexanderplatz er en af dem af Berlins pladser der har mest historie, den er på mange måder stadig gamle Alexanderplatz. Pladsen var tidligere en af de vigtigste med hensyn til handel og liv. Det var her DDR byggede TV-tårnet i murens tid, et tårn der i dag er en af monumenterne i Berlin, som med sine 368 meter kan ses fra næsten hele Berlin. Før krigen var Alexanderplatz og Potsdamer Platz de store livlige områder i Berlin. Noget krigen og opdelingen af byen satte en stopper for, men efter murens fald er livet vendt tilbage. Et af de bedste indkøbscentre ligger, nemlig Alexa.

Læs mere om Alexanderplatz her

Berlins Pladser - Alexanderplatz

Berlins pladser – Potsdamer Platz

Potsdamer Platz er en af Berlins pladser der er opblomstret, eller skal man sige (gen)opbygget efter murens fald. Før og under anden verdenskrig var Potsdamer Platz den af Berlins pladser der var mest liv på, faktisk var den et af de travleste områder i Europa. Krigen, opdelingen af byen tog pusten fra pladsen, kun et lille værtshus var tilbage (Det er der den dag i dag og er netop genåbnet som restaurant). Efter murens flad er Potsdamer Platz nærmest eksploderet, i dag er der den ene fede bygning i glas og stål efter den anden, bl.a. kan nævnes Sony Center, der består af en Sony butik, biografer, restauranter, kontorer og lejligheder. Potsdamer Platz er en af Berlins mest eftertragtede adresser i dag. Andet kan nævnes er Panoramapunkt, herfra (i ca. 100 meters højde) er der en fantastisk udsigt over Berlin.

Læs mere om Potsdamer Platz her

Berlins Pladser - Sonycenter på Potsdamer Plats

Berlins pladser – Pariser Platz

Pariser Platz ligger MIDT i Berlin. Af Berlins pladser ligger på Pariser Platz noget af det Berlin er mest kendt for, det er selvfølgelig Brandenburger Tor, der efter murens fald er indbegrebet af frihed i Berlin og Tyskland. Omkring Pariser Platz  ligger også andre væsentlige bygninger, det er f.eks. Hotel Adlon og fra 2008 er den Amerikanske ambassade også flyttet til pladsen.

Der er mange andre af pladser der kunne være på “Berlins pladser”. Men de tre er nok de mest spændende både at besøge og det historiske i.

Læs mere om Pariser Platz her

Berlins Pladser - pariwe Platz (Hotel Adlon)