Berlins transportmidler

Berlins transportmidler  – Tog

De landsdækkende tog i Tyskland stopper ofte ved flere banegårde i Berlin, det er OK at anvende dem med diverse kort og eller billetter – Noget vi oplevede i London ikke var acceptabelt. Et sted det kunne være aktuelt er hvis man starter sit Berlin besøg med at flyve til Schönefeld (eller Berlin Brandenburg International)

Berlins transportmidler – S-Bahn

Det er let af finde rundt i Berlin med S-bahn, der kører tog til mange seværdigheder, f.eks. Olympia Stadion. Læg mærke til S41 og S42, de to linjer er en slags by-ring. De kører samme rute, men i hver retning.

Link til oversigt over S-bahn nettet i Berlin

Berlins transportmidler – U-bahn

U-bahn nettet er ligesom S-bahn let af finde rundt i, Der er i alt 10 U-bahn linjer i Berlin (U1-U9 og U55!) Mange stationer/banegårde i Berlin har både S-bahn og U-bahn, eller så er U-bahn ofte tæt på S-bahn så der er ofte man kan tage en U-bahn direkte, mens med S-bahn skal man skifte (eller omvendt). På vores sidste tur til Berlin strejkede S-bahn personalet, det resulterede i at U-bahn ofte var vildt overfyldte.

Link til oversigt over U-bahn nettet i Berlin

Vær opmærksom på til venstre på siden kan man vælge at få linjerne U8, U9 og U55.

Berlins transportmidler – Busser

Der kører også et hav af busser rundt i Berlin, f.eks. er linje 100. Den kører fra bl.a. Alexanderplatz til Bahnhof Zoo, turen går omkring mange kendte steder og seværdigheder i Berlin (bl.a. Rigsdagen og tæt på Brandenburger Tor). Linje 200 gør det samme, dog med en anden rute. Vi har brugt busserne en del, da man stort set kan komme alle steder i Berlin med bus.

Berlins transportmidler – Sporvogne

Sporvognene kører kun i Østberlin (Er et levn fra DDR), dog besluttede man at en linje skulle gå helt til Berlun Hauphbahnhof da den åbnede i 2006.

Berlins transportmidler – Tram

Nogle af Sporvognslinjerne bruges betegnelsen sporvogne og andre Tram, jeg ved endnu ikke forskellen…

Berlins transportmidler – Priser

Det er relativt billigt at rejse rundt i Berlin, kører man i selve Berlin by er et AB kort nok, men skal turen gå til f.eks. Oranienburg eller Potsdam skal et ABC kort til. Det er også nødvendigt med et ABC kort hvis man flyver til Berlin Schönefeld. Som turist vil det nok være mest aktuelt at købe enkeltbillet, dagkort eller ugekort. Skal man opleve Berlins mange attraktioner vil man med fordel kunne vælge et Berlin Welcomecard.

Link til:

Berlin Welcomecard (Kan med fordel bestilles hjemmefra hvis man f.eks. flyver til Berlin)

på Berlin s-bahn’s hjemmeside kan du se billetpriser og de forskellige zoner i Berlin (Zoner er enkelt at finde ud af – skal du være i byen AB-kort, skal du et smut til Schonefeld, potsdam eller f.eks. Oranienburg er det ABC-kort)

Berlins transportmidler - Alexanderplatz - Skilt
Berlins transportmidler - Hovedbanegården Berlin
Berlins transportmidler - Oberbahnbrucke - her kører U-bahn over broen